Hizmetler
Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi
(Life Cycle Assessment - LCA)
LCA, bir ürün veya hizmete ait yaşam döngüsü boyunca kullanılan her türlü girdi (ham madde, enerji) ve oluşan her türlü çıktıyı (ürün, yan ürün, atık) göz önüne alarak, ISO 14040 ve ISO 14044 standartlarına göre gerçekleştiren bir çevresel etki hesaplama yöntemidir. Bugüne kadar başta enerji ve gıda olmak üzere birçok sektöre yönelik LCA çalışmaları gerçekleştiren ekibimiz, alanının en iyisi yazılımlar vasıtasıyla size LCA konusunda destek vermeye hazırdır.
Ürün Karbon Ayak İzi
Özellikle Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatının 2023’de resmen ve 2026’da fiilen hayatımıza girecek olmasıyla çok önem kazanan karbon ayak izi, bir ürünün üretimi esnasında gerçekleşen sera gazı salımlarının tespiti için kullanılan bir parametredir. Karbon ayak izi konusunda geniş bir tecrübeye sahip ekibimiz size dilerseniz kapsam 1, dilerseniz kapsam 2, dilerseniz de kapsam 3 seviyesinde ürün karbon ayak izi hesaplama hizmetini uluslararası standartlara uygun yazılımlar kullanarak sunmaya hazırdır.
Kurumsal Karbon Ayak İzi
Firmamız sadece ürünlerinize yönelik değil, kurumunuzun lojistik ve idari faaliyetlerini de içerecek şekilde bütünleşik kurumsal karbon ayak izi raporlaması da yapmaktadır. Karbon ayak izi konusunda geniş bir tecrübeye sahip ekibimiz size dilerseniz kapsam 1, dilerseniz kapsam 2, dilerseniz de kapsam 3 seviyesinde kurumsal karbon ayak izi hesaplama hizmetini uluslararası standartlara uygun yazılımlar kullanarak sunmaya hazırdır.
Çevresel Ürün Beyanı
İngilizcesiyle “Environmental Product Declaration”, ya da kısaca EPD, ürünlerin yaşam döngüleri boyunca ortaya çıkan çevresel etkilerin, şeffaf ve karşılaştırılabilir bir biçimde paylaşılmasını sağlayan, bağımsız otoriteler tarafından doğrulanmış ve tescil edilmiş bir belgedir. Firmamız, operasyonlarınızı yerinde inceleyerek ISO 14025 standartına göre hazırlanması gereken EPD raporunu, alanındaki en kapsamlı yaşam döngüsü değerlendirmesi yazılımlarını kullanarak hazırlar ve doğrulatılması için ilgili firmalara iletir.
Ürün Su Ayak İzi
Su ayak izi, bir ürünün üretimi esnasında gerçekleşen toplam su tüketimini tespitinde kullanılan çok önemli bir çevresel sürdürülebilirlik parametresidir. Firmamız sadece ürünlerinize veya hizmetlerinize dair su ayak izini hesaplamakla kalmaz, aynı zamanda bu su ayak izinin yeşil-mavi-gri su dağılımını da sizlere raporlayarak hangi noktalarda ne tür önleyici ve iyileştiri eylemler almanız gerektiği konusunda da size fikir verir.
Karbon Saydamlık Projesi
Uluslararası adıyla “Carbon Disclosure Project” ya da kısaca CDP olarak da bilinen bu proje, kurumların sera gazı salımları hakkında şeffaf ve kamuoyuna açık bilgi toplamak ve bu bilgilerin sonuçlarını paylaşmak için kurulan uluslararası bir organizasyondur. Firmamız da kurumunuza bu organizasyonun kuralları dahilinde sera gazı salımlarınızı raporlama ve böylece hem kurumsal farkındalığınızı ön plana çıkarmak, hem de sektörünüzdeki diğer firmalara örnek olmak yolunda destek vermeye hazırdır.
Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi Eğitimi
Firmamız isterseniz çevrimiçi isterseniz de yüzyüze olarak kurumunuz personeline yaşam döngüsü değerlendirmesi, başta karbon ve su ayak izi olmak üzere çevresel sürdürülebilirlik parametrelerinin ölçümü, Yeşil Mutabakat ve karbon ayak izi mevzuatı gibi konularda eğitim vermeye hazırdır.
Ürün Çevresel Ayak İzi
Eğer ürünlerinizin veya hizmetlerinizin ayrıntılı bir çevresel etki analizi gerçekleştirmek istiyorsanız, firmamız alanının en iyisi yazılımlar kullanarak size atmosfere, toprağa ve suya yönelik çevresel etkilerin ister ürün, ister de kurum bazında hesaplanması yönünde destek vermeye hazırdır.
Sürdürülebilirlik Endeksi Hizmeti
Kurumsal sürdürülebilirlik üç temel unsur üzerine inşa edilmiştir: Çevresel (environmental), toplumsal (social) ve de yönetimsel (governance), ya da kısaca ESG. ESG kavramı, kurumların finansal performanslarının yanı sıra çevresel, sosyal ve yönetimsel performanslarını da raporlayarak şeffaf ve kapsamlı bir şekilde değerlendirmelerini sağlar. Türkiye’de Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi (BIST Sustainability - XUSRD) tarafından gerçekleştirilen ESG denetlemesine yönelik olarak kurumlarınızın bu alandaki belirleyici endeks olan Refinitiv ESG değerlendirmesi sisteminden yeterli puanı alabilmesi ve eksik olan yönlerinizi iyileştirmeye yönelik öneriler geliştirilmesi yönünde firmamız sizlere hizmet vermeye hazırdır.
Süreç Geliştirme Projeleri
Firmamızı benzerlerinden ayıran en temel unsurlardan birisi sadece çevresel sürdürülebilirlik parametrelerini tespit edip raporlama hizmeti sunmakla yetinmemesi, aynı zamanda bu çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik faaliyetleri ekonomik ve çevresel boyutlarıyla inceleyerek size bir yol haritası hazırlamasıdır. Firmanız arzu ettiğiniz takdirde kurumunuzun faaliyetlerini yerinde inceleyerek size özel çözüm önerileri sunmaya hazırdır.
Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporu Hazırlanması
Kurumsal sürdürülebilirlik raporları, bir şirketin sürdürülebilirliğin üç temel unsuru olan ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik konularındaki performansını şeffaf bir biçimde kamuoyu ve şirket paydaşları ile paylaşmak amacıyla hazırlanır. Şirketler, bu raporlama çalışmasında sürdürülebilirlikle ilgili sorunları, bu konudaki riskleri ve fırsatları, güçlü ve zayıf yanlarını, kendisinin ve paydaşlarının potansiyellerini ele alır. Sürdürülebilirlik raporlarının içerikleri firmanın faaliyet gösterdiği sektör, ürün nitelikleri, şirket büyüklüğü gibi birçok faktör göz önüne alınarak hazırlanmaktadır. CANSET A.Ş. olarak müşterilerimize Türkçe ve İngilizce kurumsal sürdürülebilirlik raporu hazırlanması hizmeti sunmaktayız.